Thermografie

Wij kunnen een thermografisch onderzoek van uw borst, prostaat of heel lichaam doen.

Gezondheid als norm

Bij een visueel of lichamelijk onderzoek is vaak niets te zien of te voelen. Een thermografische foto laat echter duidelijk zien of we spreken van gezond lichaamsweefsel. Een periodiek thermografisch onderzoek maakt niet alleen persoonlijke biologische processen inzichtelijk, maar kan ook de therapie strategie bepalen. Dat is ook de reden dat medische thermografie primair en preventief wordt toegepast.

Borst en/of prostaat gezondheid

Overbelast lymfesysteem, hormonale onbalans, ontstekingen en andere onzichtbare knelpunten kunnen bedreigingen zijn voor de gezondheid van de borst en of prostaat. Ze kunnen met behulp van een warmtebeeldcamera (thermografie) aan het licht worden gebracht.

Aanpak

Bij thermografisch onderzoek draait het om de infraroodcamera die de uitgestraalde lichaamstemperatuur meet en in een thermogram weergeeft. Hierbij komen zwellingen, ontstekingen en blokkaden direct aan het licht.

Resultaat

De thermografische foto’s in onze rapportage laten direct zien waar iets mis is en hoe het lichaam reageert na een specifieke behandeling.

Thalamo & Blik op Gezondheid

Thalamo werkt samen met de thermograaf van Blik op Gezondheid. Door deze samenwerking maakt een Nederlandse arts, gespecialiseerd in thermografie, de rapportage op. Hierbij bent u niet alleen verzekerd van een professionele analyse en gedetailleerd rapport maar ook van een goede opvolging en eventuele doorverwijzing. Thermografie is geen vervanging voor mammografie. Thermografie geeft geen straling en daarom is het mogelijk om meerdere keren een preventieve thermografie te doen.

Voorwaarden

Alle scans worden gemaakt door Agnes Janssen, gediplomeerd Medisch Thermograaf. Ze worden geïnterpreteerd en voorzien van een verslag door de thermografisch arts drs. Schotborg.

Om het beste resultaat te krijgen moet je een paar dingen doen en laten die ervoor zorgen dat je thermisch beeld van jouw lichaam niet beïnvloedt met dingen die niets met jouw gezondheid hebben te maken.

Vier dagen voor de scan:
Niet langdurig in de zon zijn of naar de zonnebank gaan.

De dag vóór de scan:
De dag voor de scan niet uitgebreid sporten.
Geen fysiotherapie behandeling krijgen.

Op de dag zelf:
Geen cafeïnehoudende dranken (zoals Cola of Red Bull) drinken.
Geen deodorant, crème, bodylotion en talkpoeder gebruiken.
Geen strakke kleding dragen, geen strakke bh.
Heeft u lang haar, neemt u dan iets mee om het haar mee op te steken.

Vanaf drie uur vóór de scan:
Geen warme dranken (zoals koffie of thee).
Niet roken.

Kosten

wtfdivi014-url3

€ 225,00

1e rapport: Heel Lichaam onderzoek

wtfdivi014-url3

€ 175,00

2e rapport: Heel Lichaam onderzoek

Maak nu een afspraak