Gezondheidsinfusen / Vitaminendrip

GezondheidsinfusenDe komst van gezondheidsinfusen maakt een duurzame gezondheid steeds toegankelijker. Hoewel het voor sommigen bijna futuristisch klinkt, zijn gezondheid ondersteunende infusen steeds gangbaarder en toegankelijk.  Vroeger hadden uitsluitend internationale sterren toegang tot dergelijke middelen, maar inmiddels vinden steeds meer mensen de weg naar een langdurige gezondheid.

Voor wie zijn gezondheidsinfusen bestemd?

Gezondheidsinfusen, met de sjieke benaming Intraveneuze Nutriënten Therapie (IVNT), worden steeds populairder. Zowel mensen die preventief nutriëntdeficiënties willen voorkomen als mensen die reeds tekorten hebben opgebouwd, zoals:

  • gestreste en overwerkte
  • mensen met lichamelijk zware beroepen
  • fanatieke sporters
  • mensen met pijn
  • werkende moeders
  • mensen met huidklachten
  • mensen met een overactief sociaal leven (vooral in het weekeinde)
  • mensen die een gastric bypass (maagomleiding) operatie hebben ondergaan of tijdens de dieetperiode ervoor

Thalamo biedt gezondheidsinfusen aan om de groeiende groep mensen te bedienen die hun gezondheid hoog in het vaandel heeft.

Vitamine- en mineralensuppletie is een kwestie van gezond verstand

Vitamines, aminozuren en mineralen zijn veelgebruikte zoekwoorden op internet en dat is logisch, want ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en een mooie huid.

Hoewel sommige instanties beweren dat suppletie overbodig is, blijkt uit het Nationaal Kompas van het Ministerie van VWS dat slechts een klein percentage van de Nederlandse bevolking voldoende micronutriënten binnenkrijgt.

Nederlanders eten onvoldoende groente en fruit (bron: Nationaal Kompas)

Van de Nederlandse  volwassenen tot 69 jaar eet slechts 5% van de vrouwen en 6% van de mannen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente.  (Hulshof et al., 2004). Daarnaast kunnen leefstijlfactoren zoals stress, intensief sporten of medicijngebruik een vergrote kans op vitaminetekorten geven.

Conclusie: miljoenen Nederlanders vallen in de risicogroep en hebben dus, hoe dan ook, een vitamine-, aminozuren- en mineralensupplement nodig.

Waarbij kan Intraveneuze Nutriënten Infusietherapie (IVNT) worden ingezet?

Veel vervelende klachten zijn het gevolg van vitamine-, aminozuren- en mineralentekorten. De gezondheidsinfusen die Thalamo aanbiedt bevatten alle benodigde cofactoren (de factoren die nodig zijn voor optimale opname van de voedingsstoffen) die vereist zijn voor de biochemische reacties in onze cellen.

Klachten die gerelateerd zijn aan het immuunsysteem, vermoeidheid, achterblijvende sportprestaties, allergieën, depressie of overgewicht. Het zijn allemaal klachten die met gezondheidsinfusen kunnen worden voorkomen. De nutriënten in de gezondheidsinfusen spelen een belangrijke rol in het functioneren van onze hormoonhuishouding.

Zijn deze gezondheidsinfusen veilig?

De voedingsstoffen in de gezondheidsinfusen zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan alle medische normeringen. Dokter Schotborg heeft de behandelprotocollen voor de infusen afgestemd op de procedures die diverse internationale IVNT-specialisten aanhouden.

Wat zijn de voordelen van gezondheidsinfusen?

Intraveneuze toediening van micronutriënten is vele malen effectiever dan orale toediening, omdat het spijsverteringskanaal hiermee omzeild wordt en de voedingsstoffen rechtstreeks in de bloedbaan worden toegediend.

Per infuus worden de nutriënten in hogere doseringen gegeven dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit is alleen bedoeld om tekorten te voorkomen. Omdat vitaminen en mineralen normale bestanddelen van de cel zijn, is toediening per infuus uitermate veilig. Standaard infuusproducten die elders worden gebruikt, bevatten vaak conserveringsmiddelen. Dokter Schotborg gebruikt conserveermiddelvrije nutriënten.

35300951 - nurse preparing iv drip.Infuus op maat

Ieder mens is uniek en heeft een unieke vitamine-, mineralen- en aminozurenbehoefte. Tijdens de intake worden de tekorten in kaart gebracht door de Thalamo-specialist aan de hand van een vragenlijst. Zo kunnen eventuele contra-indicaties in kaart worden gebracht.

Veiligheid, betrouwbaarheid en kundigheid staan bij dokter Schotborg voorop.

Wilt u een uniek samengesteld infuus?

Hiervoor is een uitgebreid bloedonderzoek vereist waaruit kan worden opgemaakt van welke deficiënties sprake is.

Welke infusen/drips biedt Thalamo aan? Bekijk hier het overzicht.