Michael van Gils

Ik ben inmiddels ruim tien jaar integraal/ orthomoleculair therapeut en docent op het gebied van voeding en orthomoleculaire geneeskunde. Ik ben therapeut en mede-eigenaar van Medisch Centrum Thalamo gevestigd in Eindhoven en Haarlem. Thalamo is mijn basis voor wetenschappelijk onderzoek en de behandeling van patiënten met (chronische) ziekten/ klachten.

Daarnaast geef ik lezingen aan beroepsverenigingen, ziekenhuizen, apotheken, (huis)artsen en patiënten. Ik merk dat de belangstelling voor orthomoleculaire geneeskunde de laatste jaren enorm toeneemt zowel bij patiënten als artsen.

Nationaal en internationaal heb ik inmiddels een praktische en wetenschappelijke samenwerking opgebouwd met onder andere neurologen, psychiaters, kinderartsen, immunologen, (huis) artsen, apothekers en meerdere hoogleraren.

Mijn mening is dat bij de meeste chronische ziekten/ klachten de oorzaak is terug te vinden in een verstoord endorfinesysteem en de epi-genetische verworvenheden die hiermee gepaard gaan. Ook ben ik ervan overtuigd dat een belangrijke oorzaak ook in een chronische darmproblematiek, microbioom en ontstekingen, gelegen is. Een behandeling kan alleen maar slagen als de oorzaak behandeld wordt.

Alleen al aan de jaarlijks stijgende zorgkosten kunt u zien dat symptoomgerichte behandeling de afgelopen jaren onvoldoende resultaat heeft opgeleverd.

En wat voor alle integrale geneeskunde geldt: Elke waarheid doorloopt 3 stadia. Eerst wordt ze belachelijk gemaakt. Dan wordt ze hevig bestreden. Tenslotte wordt ze vanzelfsprekend aangenomen (A. Schopenhauer – Duits filosoof 1788-1860)