ldn low dose naltrexoneLDN, ook wel Low Dose Naltrexone, is een middel dat effectief het endorfinesysteem kan herstellen en goed inzetbaar is bij vrijwel alle auto-immuunziekten. Het endorfinesysteem kan verstoord raken door verschillende factoren.

In onze dagelijkse voeding zitten veel natuurlijke morfines, de zogenaamde exorfinen. Deze zijn voornamelijk te vinden in koezuivel, gluten, soja en spinazie. Normaal worden deze natuurlijke morfines volledig door enzymen omgezet in onschadelijke aminozuren. Door epigenetische invloeden kan het zo zijn dat deze enzymen niet of onvoldoende worden aangemaakt. Ook kan het zo zijn dat deze enzymen kapot gaan door externe factoren, zoals bijvoorbeeld het gebruik van antibiotica.

LDN (Low Dose Naltrexone) en het endorfinesysteem

Indien de natuurlijke morfines niet worden omgezet in onschadelijke aminozuren, dan verminderen ze uiteindelijk de gevoeligheid van de opioide receptoren, ofwel het endorfinesysteem. Een ongevoelig endorfinesysteem speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van chronische ziekten. Inmiddels is wetenschappelijk bekend dat het endorfinesysteem zo’n 110 functies vervult in het lichaam, waaronder de aansturing van het immuunsysteem, de lever, onze hormoonhuishouding en de verwerking van stress.

Klachten bij een ongevoelig endorfinesysteem lopen uiteen van ADHD tot auto-immuunziekten en zelfs kanker. Ook kunnen allergieën, intoleranties en maag- en darmklachten ontstaan.

Wat voor rol kan LDN hierin spelen?

Low Dose Naltrexone, is een laag gedoseerd middel dat niet moet worden verward met Naltrexone, de hoog gedoseerde variant, die wordt gebruikt voor het afkicken van alcohol en drugs. Het laag gedoseerde LDN heeft een bijzondere werking:

  • Het verwijdert natuurlijke morfinen uit alle lichaamscellen.
  • Het blokkeert voor korte tijd de opioide grow factor receptoren, waardoor een rebound effect ontstaat. Hierdoor vermeerdert het aantal receptoren en verbetert de gevoeligheid van deze opioide receptoren. Daarnaast wordt de hoeveelheid endorfine verhoogd.

Low Dose Naltrexone heeft een enorm positieve werking op tal van auto-immuunziekten. Bij het repareren van het endorfinesysteem is het belangrijk dat je naast LDN ook een exorfinevrijdieet aanhoudt en dit aanvult met specifieke enzymen.

LDN is alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Ondeskundig gebruik kan leiden tot vervelende bijwerkingen.  LDN moet namelijk ook passen in uw immunologisch beeld. Thalamo heeft meer dan 2000 patiënten onder behandeling met LDN. Denkt u dat dit middel kan bijdragen om te genezen van uw auto-immuunziekte? Maak dan een afspraak bij Thalamo.