GEZONDE LEEFSTIJL.diabetes type 2

Als u gezond leeft, zit u vaak beter in uw vel en voelt u zich ook goed. Bij een gezonde leefstijl begint u ook met veel energie aan de dag. Iedereen heeft zijn eigen opvatting over gezondheid dat het daarom niet concreet is vast te stellen wat nou een gezonde leefstijl nu precies inhoud. Er bestaat in principe geen duidelijke gezonde leefstijl waar men zich goed bij voelt. Wel vormen een gezonde voeding, voldoende beweging en rust de basis van een gezonde leefstijl.

Thalamo bied gratis een test van je bloedsuikerspiegel aan middels een vingerprik. Uitslag binnen enkele seconden. Klik hier om een afspraak in te plannen of bel 040-7117333

(Deze actie is geldig tot 1 maart 2017).

1 MILJOEN PATIËNTEN DIABETES 2

In Nederland lijden momenteel bijna één miljoen mensen aan diabetes type 2. Deze ziekte heeft een grote invloed op de levens van de patiënten. Zij moeten medicijnen slikken of insuline injecteren, zijn vaak moe en sommige kunnen door hun ziekte zelfs niet meer werken. Op lange termijn kan diabetes type 2 bovendien ernstige gevolgen hebben zoals zenuwbeschadiging, hart- en vaatziekten en blindheid. De medische kosten en het verlies aan arbeidsproductiviteit maken dat diabetes type 2 de samenleving veel geld kost. 

HOE WEET IK OF IK DIABETES 2 HEB?

Type 2 diabetes begint heel sluipend. Als u klachten krijgt bestaat de diabetes meestal al een paar jaar, omdat licht verhoogde glucosewaarden nauwelijks klachten geven. Hoe hoger de bloedglucose (boven 10 mmol/l), en hoe langer die is verhoogd, hoe meer klachten.

  • Het begint vaak met dorst, veel drinken en veel plassen, omdat het lichaam de overmaat aan glucose via de urine probeert te verwijderen. De volledige naam “diabetes méllitus” betekent “de honingzoete doorloop”.
  • Moeheid of lusteloosheid kunnen optreden.
  • Sommige mensen zijn prikkelbaar en kortaf.
  • Slechter of wazig zien is gelukkig meestal een voorbijgaand probleem, veroorzaakt door verandering van het vochtgehalte van je ooglens. Wacht dus met een nieuwe bril tot het bloedglucosegehalte weer op peil is!
  • Bestaan verhoogde glucosewaarden langer, dan kunt u infecties krijgen (bv. een steenpuist of blaasontsteking), jeuk door uitdroging van de huid, of kunnen wondjes slechter helen dan voorheen.
man who has overslept to work

tijd om er iets aan te doen!

NEDERLAND IS ONBEWUST VERSLAAFD AAN SUIKER: 80% van de Nederlanders krijgt te veel suiker binnen, ruim 1,5 tot 2 keer te veel, oftewel tussen de 20 tot 25 suikerklontjes per dag en dat zijn ongeveer 7400 klontjes suiker per jaar. In principe zijn 8 tot 9 suikerklontjes per dag voor volwassenen, mannen en vrouwen, normaal. Suiker zit in veel producten verstopt en we worden continu verleid tot ongezonde keuzes met veel suiker en calorieën.