vita-k-meter-kopenMaak een afspraak om preventief de toestand van uw bloedvaten te meten. Thalamo biedt u dit onderzoek 100% gratis aan zonder enkele voorwaarde. De meting duurt slechts 2 minuten.

Thalamo is in het bezit van een niet-invasief (dus geen bloedprikken) apparaat in de gezondheidszorg dat een beeld geeft van de conditie van de bloedvaten, de saturatie (zuurstof in de bloedvaten), hartslag en geeft het een beeld van de Vitamine K-status. Dit is een vinding van Assoc. Prof. Dr. Cees Vermeer (universiteit Maastricht).

Een slechte Vitamine-K status vergroot namelijk onder meer de kans op hypertensie, hartinfarct, perifere arteriële ziekte en vroegtijdige sterfte. Vermoedelijk speelt een (mild) vitamine K-tekort een rol bij 23% van alle hart- en vaatziekten. Ook is vitamine K2 essentieel voor gezonde botten en nieren en is een goede vitamine K-status belangrijk bij orgaantransplantatie. Vitamine K behoort tot de vet oplosbare vitaminen en wordt onderverdeeld in Vitamine K1 (van plantaardige oorsprong) en Vitamine K2 (gemaakt door bacteriën).
Het goede nieuws is dat de Vitamine K status beïnvloedbaar is.

Hoewel een Vitamine K tekort het risico op vasculaire schade verhoogt, is dit niet de enige factor die hier invloed op heeft. Een andere grote risicofactor is natuurlijk roken, maar ook hypertensie, hypercholesterolemie en hyperlipidemie hebben invloed op de toestand van de bloedvaten.

Om die reden moet het resultaat van de meting altijd geïnterpreteerd worden in de context van andere gerelateerde diagnostiek en conditie van de patiënt. Desondanks kan aderverkalking ook bij gezonde mensen optreden, die niet een optimale Vitamine K-status hebben.

“Klik hier om uw gratis afspraak te maken”