Aderverkalking

Nummer 2 doodsoorzaak in Nederland. Heeft u het?
In Nederland overlijden per jaar ongeveer 40.000 mensen, al dan niet vroegtijdig, aan hart- en vaatziekten waarvan ongeveer 10.000 aan de directe gevolgen van een hartinfarct veroorzaakt door atherosclerose, oftewel aderverkalking.

Arteriograph meting

Door aderverkalking worden de slagaders steeds stijver en nauwer. Klachten openbaren zich veelal pas na jaren in een later stadium van het schadeproces (meestal vanaf vijftigjarige leeftijd) en vaak als het (bijna) te laat is! Met vroeg opsporing is dus veel gezondheidswinst te boeken. Met de komst van de Arteriograaf kan eventuele slagaderverkalking en bloedvatvernauwing in het prilste stadium van de ziekte worden aangetoond. Aderverkalking kan in elke slagader van het lichaam voorkomen en eventueel leiden tot o.a. een hartinfarct en herseninfarct. De Arteriograaf kan in een vroeg stadium, schade aan hart- en bloedvaten constateren. Hiermee kan verergering van de situatie worden voorkomen. De methode is eenvoudig, pijnloos, risicoloos en niet belastend.
Wetenschappelijke studies hebben de betrouwbaarheid van de Artheriograaf aangetoond. De Arteriograaf meet de stijfheid en doorgankelijkheid van de grote lichaamsslagader (de aorta) en de gezamenlijke weerstand van de kleinste bloedvaten. Naast deze metingen wordt ook de bloeddruk aan de arm en de bloeddruk in de aorta gemeten. Als de bloeddruk verhoogd is, moet het hart harder werken en wordt het zwaarder belast. Direct na afloop van het onderzoek is een overzichtelijk rapport beschikbaar met de resultaten van de metingen.

Vervolg

Bij aanwijzingen van een verslechterde conditie van de hart- en bloedvaten, geven wij een gepast behandeladvies. Indien nodig verwijzen wij u door naar een cardioloog.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit:

  • Het aanpassen van uw leefstijl (voeding, beweging en stress)
  • Supplementen advies zoals vitamine K2: prof. Dr. Vermeer (Universiteit Maastricht)
  • Infuustherapie

Infuustherapie

Een of tweemaal per week wordt via een infuus de natuurlijke stof fosfatidylcholine, afkomstig van de sojaboon, toegediend. Fosfatidyl Choline is een natuurlijke ‘vettige stof’ die tot de klasse van fosfolipiden behoort.

Fosfatidylcholine-therapie en aderverkalking

Fosfatidylcholine werkt bij aderverkalking door:

  • Verhoogde afvoer van cholesterol uit de plaque en
  • Neutralisatie van oxi-LDL.

Klinische bevindingen melden erg positieve resultaten met o.a. verbetering van alertheid, seksualiteit, klachten vermindering tot het stoppen van medicatie.

Waar kunt u terecht?

Wilt u weten hoe het met uw slagaderverkalking en bloedvatvernauwing is gesteld doe dan bij Thalamo voor € 160,00 de Arteriograph meting, diagnose en een behandelplan.